BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

27 Ocak 2011 Perşembe

TEKİLA MARKALARI

OLMECA:Meksika'nın ihraç ettiği popüler ve eğlenceli bir içki olan tekila, yaklaşık 250 yıl önce Meksika'da üretilmiştir. Olmeca Tekila Meksika'da "Tequila County" bölgesinde yetişen "Blue Agave" bitkisinin suyundan elde edilir. Tekila %51 oranında Blue Agave şekeri karışımı içermektedir. Olmeca Blanco ferahlatıcı ve agave notaları içeren bir tada sahiptir. Olmeca Anejo ise hafif isli ve agave notaları içeren bir tada sahiptir. Kalıcı yumuşak ve yoğundur. Olmecanın reposado ve gold ürünleri de mevcut.
                            
JOSE CUERVO:Jose Cuervo Clasico kalitesi ve lezzeti ile tüm dünyada tekila severlerin tercih ettiği bir numaralı Meksika tekilasıdır. Her yıl 85 ülkede yaklaşık 63 milyon şişe Jose Cuervo satılmaktadır. Agave bitkilerinin meyvesinden üretilir.
Jose Cuervo Especial benzersiz bir tada ulaşması için meşe fıçılarda yıllandırılır. Altın sarısı rengini bu fıçılarda alır. Agave bitkisinin meyvesinden üretilir ve limon aromalıdır. Beyaz tekilalara gore içimi daha yumuşaktır.

                              
SİERRA:Sierra Tequila, Meksika’da tekilanın başkenti olan Guadalajara’da 1500-2000 metre yükseklikte yetişen Mavi Agave’den üretilir. Ekildikten 8-10 sene sonra ürün veren Mavi Agave’nin sadece içi tekila yapımında kullanılır. Agave suyu fermente edildikten sonra bakır imbiklerde iki defa distile edilir. Sierra Gold Silver’dan daha yumuşaktır ve dinlendirildiği meşe fıçılardan aldığı açık altın sarısı renk ile dikkat çeker. Sierra Silver taze, yumuşak ve saf bir tada sahiptir. “Shot” olarak tuz ve limon ile içilir veya Margarita, Tequila Sunrise gibi kokteyllerde kullanılır. Dünyanın en sevilen tekila markalarından biridir. Gringo şapkası şeklindeki kapağı özellikle dikkat çeker.
                              
DİĞERLERİ:


  TEZON GOLD 70cl
Olmeca Tezon
 Blanco 75 cl
Camino
 Blanco 70 cl
El Jimador
 Gold Edition
Olmeca Gold
 Silver 70 cl
Marıachı
 Silver 70 cl
La Revancha
 

0 yorum: