BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

27 Ocak 2011 Perşembe

Viski Nasıl İçilir


 Viski içilerken herhangi bir içerikle karıştırılıp içilmemeleridir. Zaten viskinin içerisinde kendine özgü çok derin özellikler barındıran bir içki türüdür. Bir viski sever olarak viskinin severek ve saygı duyularak içilmesi kanaatindeyim. Ayrıca viskiye çok fazla buz konulmamalıdır. Sadece 1-2 buz yeterlidir. Viski saygı duyularak içilmelidir çünkü dünyanın en güzel içkisi viskidir.
Hemen hemen hatta bütün içkilerin kendilerine özgü mezeleri bulunmaktadır. Viskinin mezesinin ne olduğunu merak ediyormusunuz?
Viskinin yanında vazgeçilmez füme balıklardır. Ayrıca somon fümesi İskoçlara ait olmasına rağmen viskinin yanında çok güzel eşlik etmektedir.
Ayrıca eğer füme balık bulamıyorsanız kendi mezenizi kendiniz yapabilirsiniz. Çünkü viskinin yanında ne olursa olsun yenilip içilebilir. Hatta çoğu kişiler viskinin sadece çikolata eşliğinde içilebileceğine inansalarda viski her türlü meze ile içilebilir.
Ayrıca viskinin rengine göre viskinin ağır veya hafif olup olmadığını anlayabilirsiniz. Ülkemizde açık viski hafiftir ve koyu renkli viski daha kuvvetli denilmektedir. Fakat bunun bir ilgisi yoktur. Şarap nasıl yıllandırıldığı zaman tadı güzelleşiyorsa, viskide yıllandırıldığı zaman daha da ağırlaşmakta ve tadı daha da güzelleşmektedir. Ayrıca bazı viskiler fıçılanırken içlerine karamel katılmaktadır. Tabi bunu sadece bazı markalar yapmaktadır.

0 yorum: