BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

27 Ocak 2011 Perşembe

GİN STİLLERİ

Dünyada Amerikan ve İngiliz cinleri aranan içkilerdir. Ancak Amerikan ve İngiliz cinleri birbirinden ayıran iki faktör vardır.
   İngiltere de üretilen cinler ABD de üretilen cinlere göre daha az sıcaklıkta damıtılmaktadır. Dolayısıyla bu durum İngiliz cinlerinin daha fazla hububat özelliği taşımasına neden olur.
   İngiltere de üretilen cinler ABD de üretilen cinlere nazaran yapı olarak daha yoğundurlar. Bu da su oranının az olmasındandır. Bunlardan başka birde Hollanda da üretilen Cenieure ve Hollanda tipi vardır. bunlar özel aromatik bir tada sahiptirler. Beyaz cinin özelliğini taşımadıklarından diğer içkilerle karıştırılamazlar yani kokteyl yapılamazlar.      Cinin kullanılmasında Dry cin, Extra cin, Dry cin London , Dry cin gibi pek çok kelimeler kullanılmaktadır.bunlar aşağı yukarı aynıdır fakat tatlılık ve sertlik ayrıdır.
LONDON DRY GİN:Genellikle dry (sek) cin olarak bilinen cin stilinden başka az kullanılan başka cin stilleri de vardır. İsmine bakarak bu cin sadece Londra' da üretilir diye bir kural nitelendirilemez. Kokteyl yapımına çok uygundur.

PLYMOUTH GİN:Yalnız İngiltere' nin plymouth şehrinde üretilen cine denir. En sek cin türüdür.
OLD TOM GİN:Tatlandırılmış bir cin stilidir. Tom collins kokteyline isim vermiştir.
SLOE GİN:Çakal eriği özlü cin stilidir

0 yorum: