Votka,iki kez rektefiye edilmiş aktif kömürden süzülmüş ve içilebilecek düzeye dek sulandırılımış saf alkoldür.Bunun için özel tat ve kokusu yoktur ve renksizdir.Votkanın ham maddesi çavdar,buğday ve benzeri tahıl ile patatestir.Bu malzemeler pişirilirve malt ile mayşelenerek şekerlendirilir. Damıtıldıktan sonra %40-57 alkol düzeyine düşürülür.İçindeki alkol oranı %35 ile %70 arasında değişir.Ama 1990 yılında üretimi durdurulan Sovyet votkasının alkol oranı %92'di.işlem sırasında tam o
larak 5 kez damıtılır.Bu nedenle içimi çok zordur.Sovyet votkası
şimdiye dek üretilen en sert votkadır.Bugün Smirnoff(3 kez damıtılır), Finlandia(2 kez damıtılır), Stolıchnaya(3 kez damıtılır) üretilmekte olan en sert votkalardır.Slav ve Dogu Avrupa ülkelerinde sek olarak içiliyor olsa da dünyanın geri kalanında Bloody Mary veya Vodka Martini gibi kokteyllere katılmasıyla popülerleşmiştir. Votka içimi serttir ama kokteylle tatlandırabilir en güzel tat ise vişne,kola,ananas,limon gibi tatlarla kokteyl yapılabilir.Ayrıca votkanın karabiber ile karıştırılarak az miktarda shot şeklinde içilmesi ile Ruslar gribe iyi geldiğini, sinüsleri açtığını düşünmektedir.
15 Ocak 2011 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder