BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

1 Şubat 2011 Salı

Japon Teknolojisi Sake (Saki)

Sake;Japonların pirinç ve tahıl tozundan yapılan ulusal içkisidir. Rakıya benzetenler olduğu gibi tatlı şaraba benzetenler de bulunmaktadır. Genellikle Beyaz şarap rengindedir. Yaklaşık % 18-20 alkol içerir. Şaraba nazaran hafif ekşimsi bir tadı vardır. İçimi her ne kadar şarabı anımsatsa da ağızda lezettli bir tat bırakır.

Sake yıllandırılmaz ve satın alındıktan sonra tüketilmesi gerekmektedir. Aroması çok iyi koşullarda muhafaza edilirse altı aydan bir yıla kadar korunabilmektedir. Pirinç ve tahıldan uretildiği için ABD'de bira olarak sınıflandırılmaktadır.

Sake türüne göre soğuk ya da sıcak olarak servis edilir ve özel sake bardaklarında (bu bardaklar Türkiye'deki kahve fincanlarını andırır) veya şarap kadehlerinde içilir.

0 yorum: